Even voorstellen

 

Mijn naam is Malou Etienne, geboren op 12 april 1990 te Lochem. Ik ben op dit moment woonachtig in Harderwijk. Van 2002 tot en met 2006 zat ik op het VMBO-TL. In het jaar 2006 ben ik gestart met de HAVO. De HAVO was, door omstandigheden, voor mij geen groot succes. Alleen het vak beeldende vorming/kunst ging mij goed af. Na een jaar, slechts de kunstvakken te hebben gevolgd, stopte ik met de HAVO. Ik heb van 2007 tot en met 2011 de opleiding 'Leisure and Hospitallity' gevolgd op het ROC te Apeldoorn. Hier kon ik mijn creativiteit kwijt in het organiseren van spelactiviteiten, maar toch beleefde ik dit heel anders dan mijn creativiteit te uiten op een doek of papier. Vanaf 2012 heb ik een switch gemaakt in mijn carrière en ben ik begonnen op de Politieacademie. Ik ben vanaf 2012 tot op heden werkzaam bij de overheid. Naast het drukke werkleven haal ik mijn ontspanning uit het schilderen. In de tijd dat ik op het VMBO-TL zat kwamen mijn creatieve kanten al naar boven, maar hier heb ik verder nooit iets mee gedaan.  Sinds het begin van 2016 ben ik weer, bijna dagelijks, creatief bezig. Ik besloot om de verfkwast weer in de hand te pakken om te zien wat mij dit zou brengen. 

 

Ik schilder in de moderne stijl en probeer hier en daar wat nieuws uit. Ik volg af en toe een work-shop bij verschillende kunstenaars, kijk veel op het internet en lees veel in (kunst)boeken, zodat ik nieuwe technieken kan toepassen in mijn eigen werk.  Hierdoor ontstaan er soms bijzondere creaties. De afgelopen jaren heb ik een eigen stijl gecreëerd.  
Mijn werk bestaat vooral uit vrolijke kleuren en vrolijke vormen. Mijn werk is niet realistisch, maar je ziet wel waar het om gaat. Ik kan het beste uit de voeten met het schilderen van dieren, maar naast dieren schilder ik ook onderwerpen die in mij op komen.  
Ik schilder ook in opdracht en heb inmiddels verschillende schilderijen in opdracht mogen maken. Zelfs een muurschildering in mijn stijl is mogelijk. 

Ik wilde graag iets meer met kunst/schilderen gaan doen en heb in 2016 besloten om mijn eigen online galerie te starten met de naam: 'artbyme'. In 2017 ben ik ook begonnen met exposeren. Exposeren was iets nieuws voor mij, maar ik zie het als een enorme uitdaging om mijn kunst te laten zien aan een breder publiek. 

De schilderijen die ik maak hebben het doel om iemand een blij, gelukkig, intens en een liefdevol gevoel te geven. Met dit doel pak ik een verfkwast in de hand en met dit doel begin ik ieder schilderij.